De trainers

Het begeleiden van persoonlijke ontwikkeling en zakelijke groei is een intensief proces. Onze trainers zijn ervaren professionals . Ze beschikken over (internationale-) werkervaring op management en/of directie niveau. Ze hebben de nodige levenservaring. Naast trainer zijn ze tevens professioneel coach. Hiervoor hebben ze een tweejarige geaccrediteerd post-HBO coach-opleiding gevolgd. Door verschillen in ervaring en achtergrond, vullen ze elkaar goed aan. Per training verschilt de samenstelling van de trainersgroep. Hieronder worden ze aan u voorgesteld.

Trainers de Ontwikkelhaven

Rolf Karstanje

Rolf is expert in oprecht luisteren, begeleiden van verandering bij mensen en hij is authentiek. Na de Hogere Hotelschool begon hij zijn carrière in verschillende posities in de (internationale) hospitality in onder andere Engeland, Frankrijk en Duitsland. In Tanzania was hij General manager van een safarilodge, onderaan de voet van de Kilimanjaro. Met de komst van zijn twee kinderen heeft hij de overstap gemaakt naar management functies in de zorg in Nederland.
De verschillende managementrollen en landen hebben hem veel levenservaring gebracht. Hij kan zich goed inleven in diverse culturen en verschillende type mensen. Mensen delen vaak hun verhaal met hem en hij kan uitstekend luisteren. Maar ook vaak net dat zetje geven in de juiste richting. Hij komt snel tot de kern waardoor er ruimte is tot verdieping. Coaching, training en mensen met elkaar verbinden is zijn passie. Coaching is niet zomaar iets daarom volgde hij de tweejarige geaccrediteerde (Post HBO) Core Coach Opleiding bij Instituut Core in Amsterdam. Rolf heeft zijn eigen coachpraktijk in Amersfoort: www.leefhelemaalvrij.nl en is mede oprichter van de Ontwikkelhaven.

Pieter van Dijk

Pieter is expert in het mensen begeleiden bij het halen van hun doelen. Hij begon zijn carrière met verschillende posities in de (internationale) in- en verkoop van consumenten elektronica en was daarna lange tijd actief als interim facilitair manager, totdat hij zich helemaal ging toeleggen op verandermanagement en procesoptimalisatie op directieniveau in de zorg.
Pieter doet geen concessies aan kwaliteit en gaat altijd voor het uiterste. Je ontwikkelt jezelf niet omdat je een beetje beter wilt worden, maar omdat je uiteindelijk de beste versie van jezelf wilt zijn.
Als coach en trainer is hij een verbindende bouwer met oog voor de mens. Met zijn ondernemende en toegankelijke persoonlijkheid is in staat om mensen in beweging te krijgen en te begeleiden naar meer geluk en succes in hun leven. Coaching is niet zomaar iets daarom volgt hij de tweejarige geaccrediteerde (Post HBO) Core Coach Opleiding bij Instituut Core in Amsterdam. Pieter is mede oprichter van de Ontwikkelhaven.

Trainer Pieter van Dijk

Inge van Gulden

Inge is expert in mensen goed in hun eigen kracht zetten, zodat ze dit toe kunnen passen in hun dagelijks leven. De combinatie van haar paramedische achtergrond (fysiotherapeut), haar brede werkervaring in (commerciële) managementfuncties en jarenlange ervaring met één-op-één coaching zijn uniek. Inge is oprecht en inspireert anderen met haar energie en enthousiasme. Ze heeft een holistische denkwijze en gelooft in de onlosmakelijke verbinding tussen hoofd en lijf. Ons lichaam geeft ons signalen die we kunnen ervaren als levenslessen. Daarom kan Inge indien nodig ook helpen bij de bewustwording van eventuele terugkerende psychosomatische klachten (bijvoorbeeld hoofdpijn of nek- en rugklachten). Inge volgde de tweejarige geaccrediteerde (post HBO) Core Coach opleiding bij Instituut Core in Amsterdam. Inge heeft haar eigen coachpraktijk POOK! (www.pookcoaching.nl) in Naarden en is mede oprichter van de Ontwikkelhaven.

Naast moeder van drie zonen is ze oprichter van Stichting Pruijck (www.pruijck.nl). Dit geeft haar naast haar coachpraktijk heel veel energie en voldoening. De missie van dit goede doel:
Stichting Pruijck wil graag mensen die kaal zijn geworden, door welke reden dan ook, een stukje blijer maken door ze een mooie pruik te geven. Door Stichting Pruijck heeft Inge ook veel ervaring met mensen die met kanker te maken hebben en/of haarverlies als gevolg van anderen oorzaken.

Inge: “Tijdens mijn tweejarige opleiding heb ik natuurlijk ook mijn eigen persoonlijke ontwikkeling doorgemaakt. Ik vond dat in het begin best spannend, maar wat een verrijking is dat geweest en wat een inzichten heb ik gekregen. Ik werd er blij van en ik zou het iedereen willen aanraden. Ik had het in ieder geval nooit willen missen in mijn leven. Het is superleuk en waardevol om je te ontwikkelen, daar ben je nooit te jong of te oud voor.”

Heleen Elfrink

Heleen is expert in hoogopgeleide ondernemers en leidinggevenden begeleiden die iets willen veranderen in hun leven. Na haar opleiding tot verpleegkundige in Groningen heeft ze zich in het UMC Utrecht gespecialiseerd in kinderen met hematologische- en immunologische aandoeningen die stamceltransplantaties ondergaan. Zij is BIG-geregistreerd kinderverpleegkundige. Haar coaching- en trainer loopbaan begon in 2012 bij “Training Driftkikker”. Hier worden wolwassen begeleid die die hun eigen korte lontje beter willen leren beheersen. Ze volgde verdiepende opleidingen tot haptotherapeut (Post HBO), Systemisch werken en Teamcoaching. In haar rol van trainer en coach begeleid ze cliënten in de omgang met automatismen, (onbewuste-) overtuigingen en het veranderen van gedrag door ze te laten voelen hoe het anders kan; er ontstaat een goede balans tussen verstand en gevoel. Coaching en training geeft ze op basis van uitleg, begrijpen, ervaringsgerichte handvatten en doen. Heleen heeft haar eigen coachpraktijk in Utrecht: www.heleenelfrink.nl

Trainer Lotte van Dam

Trainer Inge Mulder
© Ontwikkelhaven - 2022 - Alle rechten voorbehouden. De Ontwikkelhaven is een professioneel platform met gecertificeerde coaches en trainers voor persoonlijke ontwikkeling en zakelijke groei. De Ontwikkelhaven is gespecialiseerd in het begeleiden, trainer en coachen van bedrijven, afdelingen en individuele cliënten. Op onze dienstverlening zijn onze algemene voorwaarden van toepassing, gedeponeerd bij de Kamer van Koophandel Amersfoort (KVK 85089435) | Design: YLT | Fotografie: Puur Foto