Training – Het Kompas

Richting geven aan persoonlijke ontwikkeling en zakelijke groei

Het Kompas

Jij staat zelf aan het roer van je leven om te bepalen hoe jij je leven leidt. Persoonlijke ontwikkeling en zakelijke groei beginnen bij weten wie je bent, wat je denkt, doet en voelt. Wanneer je bewust bent van jezelf, heb je de basis om leiding te geven aan jezelf. Vanuit die basis maak je op een bewuste manier keuzes om je doelen te realiseren en te groeien. Zo neem je de regie over jezelf, je relaties met anderen en je carrière.

Laat jij je vaak leiden door de ‘waan van de dag’ of door wat anderen vinden? Dat noemen we reactief gedrag. Dat wordt veroorzaakt door belemmerende overtuigingen of ingesleten patronen die we ons zelf opleggen of onszelf aangeleerd hebben. Onbewuste gedachten en emoties spelen hierin ook een rol. Zo kunnen we ons eigen geluk, succes, groei en ontwikkeling saboteren.

De training “Het Kompas” leert je verbindingen te leggen tussen hoofd (analyse en visie),  hart ( verlangen en verbinding) en handen (actie ondernemen, doen).

 

Persoonlijke – en belevingsgerichte training

De unieke kracht van deze training is dat het een persoonlijke belevingsgerichte training is. Persoonlijk betekent dat jij één-op-één begeleid wordt door een coach. Je deelt niks van jouw gedachten, gevoelens of emoties in de groep.  Al jouw gesprekken zijn privé en vertrouwelijk. Belevingsgericht betekent dat jij zelf oefeningen doet, opdrachten maakt en deze samen bespreekt met een trainer. De theorie bespreken we plenair met de groep. Zo leer je ook van en met elkaar. De training duurt vier aaneengesloten dagen met overnachtingen. Dat betekent even weg uit je eigen omgeving en helemaal de tijd voor jezelf nemen.

Kompas voor geluk en succes

De Ontwikkelhaven: een nieuwe koers naar persoonlijke ontwikkeling en zakelijke groei.

Programma training

Programma

Training Het Kompas

Welke onderwerpen komen onder andere aan bod?

 • Onbewuste en ingeslopen denk- en gedragspatronen herkennen en doorbreken;
 • Effectief omgaan met gedachten, gevoelens en emoties;
 • Bewust worden en inzetten van je eigen kracht en kwaliteiten;
 • Ontdekken van innerlijke conflicten; datgene wat je tegenhoudt of klein maakt;
 • Effectief omgaan met uitdagingen en keuzes in je dagelijkse functioneren;
 • Effectief omgaan met oordelen, aannames, cynisme en angst;
 • Richten van aandacht en focus;
 • Effectief omgaan met valkuilen en belemmerende overtuigingen;
 • Mindfulness: ontwikkelen van bewustzijn, innerlijke rust en keuzevrijheid.

Wat is de opbrengst van deze training?

 • Je geeft vanuit eigen kracht vorm aan je leven, zakelijk en privé;
 • Je ontwikkelt een visie en doelen voor jezelf, je relatie en je werk
 • Je stelt je eigen grenzen;
 • Je hebt meer zelfvertrouwen en vergroot je leiderschapskwaliteiten;
 • Je hebt inzicht in belemmerende patronen en kunt deze doorbreken;
 • Je (werk-)relaties krijgen meer diepgang en worden effectiever;
 • Je kijkt met compassie naar jezelf en anderen;
 • Je bent jezelf, ook in het contact met anderen;
 • Je hebt empathisch vermogen voor jezelf en anderen;
 • Je ervaart meer energie, plezier en geluk;
 • Je staat zelf aan het ‘roer’ van jouw leven en bepaalt je eigen koers.

Hoe borg je blijvende verandering?

Borgen van persoonlijke ontwikkeling en zakelijke groei

Herken je dat je heel enthousiast bent over wat je in een training hebt geleerd? Je bent direct voornemens om dit 100% te integreren in je dagelijks bestaan. Vaak gaat het goed maar soms val je makkelijk terug in oude patronen. Tijdens de training oefenen we veel. Dit is niet altijd voldoende voor een blijvend leerresultaat, het leidt wel tot stuk bewustwording. Het borgen van een training begint vaak pas daarna. Hoe houd je het geleerde levend? Na de training zijn er twee mogelijkheden:

Opvolgdag
Om de training “Het Kompas” echt kracht bij te zetten, is het aan te raden om deel te nemen aan de Opvolgdag. Na een training komt het nog wel eens voor dat de “waan van de dag” jou toch weer heeft overgenomen. Tijdens de Opvolgdag dag wordt er dan ook een terugblik gegeven op de belangrijkste onderdelen uit de training. Nadat je geheugen weer is opgefrist, is er ruimte voor het delen van praktijkervaringen. Tenslotte evalueren we jouw persoonlijk visies en doelen. Waar sta jij en wat heb je nog nodig?

De Opvolgdag is er vier keer per jaar. Duurt van 09.30 tot 17.00 uur en is inclusief lunch.

Coaching sessies
Drie één-op-één coaching sessies zijn de meest krachtige borging voor blijvende verandering. Deze sessies zorgen ervoor dat jouw leerproces ook na de training doorgaat en verdiept. Coaching na afloop van de training “Het Kompas” is zeer krachtig omdat:

 1. Coaching verdiept
  De coach heeft 100% aandacht voor jouw persoonlijke visies, leerdoelen en ontwikkelingsproces.
 1. Coaching verlengt
  Het leren gaat dóór na de training, de coach helpt je herinneren aan je voornemens en begeleidt je verder in concrete stappen.
 1. Coaching integreert
  Je gaat het geleerde omzetten naar daadwerkelijk nieuw gedrag; ook wanneer dat weerbarstiger (b)lijkt dan de trainingssetting.

Jouw persoonlijk coach heeft tijdens de training vier dagen met jou samengewerkt Hij/zij is voor 100% op de hoogte van jouw visies, leerdoelen en ontwikkelingsproces. De sessies zijn na circa vier, acht en twaalf weken na de training, altijd in overleg met de deelnemer.

© Ontwikkelhaven - 2022 - Alle rechten voorbehouden. De Ontwikkelhaven is een professioneel platform met gecertificeerde coaches en trainers voor persoonlijke ontwikkeling en zakelijke groei. De Ontwikkelhaven is gespecialiseerd in het begeleiden, trainer en coachen van bedrijven, afdelingen en individuele cliënten. Op onze dienstverlening zijn onze algemene voorwaarden van toepassing, gedeponeerd bij de Kamer van Koophandel Amersfoort (KVK 85089435) | Design: YLT | Fotografie: Puur Foto